Een bijzondere dag voor Gastvrouw Marian

Een bijzondere dag gisteren voor Marian van de Sande-Ense (61): op de kop af was zij op 14 februari veertig jaar medewerkster/gastvrouw bij Het Wapen van Zoetermeer. Als verrassing had eigenaar Reno Hilgersom in de ochtend een moment ingelast om daar met collega’s bij stil te staan. Naast een speciale taart kreeg Van de Sande-Ense een bos bloemen en een dinerbon voor vier personen overhandigd voor Valentijnsavond.

,,Een periode van veertig jaar is, zeker in de horeca, heel bijzonder,” sprak Hilgersom haar toe. ,,Toen jij op deze locatie begon met werken, was ik nog niet eens geboren.”

Verrassingsdiner

De échte verrassing voor gastvrouw Van de Sande-Ense kwam later op de dag. In de veronderstelling dat zij samen met zus en collega Helma en de twee partners naar het Zoetermeerse restaurant Hudson zou gaan, volgde een rit retour naar Het Wapen van Zoetermeer voor een privédiner met familie en vrienden.

Gastvrouw Van de Sande-Ense wist allemaal van niets, maar waardeerde de geste enorm. ,,Dit is wel een verrassing, ik had nergens op gerekend,” vertelde ze aan www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Hartstikke leuk!”

In de jaren zeventig startte Van de Sande-Ense bij wat toen nog In De Drie Hooibargen heette. In de loop der jaren maakte ze verschillende eigenaren mee. ,,Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Ik doe het ook parttime, drie dagen per week en dan meestal overdag. De horeca is best zwaar, als ik het 38 uur per week zou doen, dan had ik het misschien niet zo lang volgehouden. Als je wat ouder wordt, dan heb je niet meer zo zin in die nachten. Vroeger was dat minder een probleem.”

Net als zus Helma, die ook al vele jaren werkzaam is aan de diner- en partyboerderij aan de Zegwaartseweg 31, valt Het Wapen van Zoetermeer haast niet los te zien van Marian. ,,Ja, ik hoor wel een beetje bij het interieur hier, ha ha.”

In het verleden werkte ook een derde zus, Liesbeth, bij Het Wapen van Zoetermeer. Zij is een aantal jaar terug overleden. Marian ontving een bronzen beeld (foto rechts), als symbool voor de ‘drie zussen’ van De Drie Hooibargen.

Bron: Zoetermeers Dagblad


Vorige
High Tea in de zon!
Volgende
17 februari Trouwbeurs bij Het Wapen van Zoetermeer