Condoleance bij Het Wapen van Zoetermeer

Het Wapen van Zoetermeer: ook beschikbaar voor condoleance

Het Wapen van Zoetermeer stelt zijn accommodatie aan de monumentale boerderij aan de Zegwaartseweg ook ter beschikking voor het houden van een condoleance. ‘Natuurlijk is de sfeer wel eens beladen, maar wij doen waarvoor we zijn en bedienen onze gasten met een glimlach. Dat is niet anders dan bij andere gelegenheden.’

 

Condoleance bij Het Wapen van Zoetermeer

Het plannen van een bruiloft, een verjaardag, vijftigjarig jubileum of Walking Dinner; het zijn vaak vrolijke aangelegenheden waarvoor gastheer/eigenaar Reno Hilgersom mensen ontvangt. Maar af en toe komen er gasten langs die er een condoleance willen houden en ook dat hoort er bij.

Regelmatig herdenken nabestaanden hun dierbare bij Het Wapen van Zoetermeer. ,,Dat is wel even wat anders; normaal zit je met mensen om de tafel voor het plannen van iets leuks, nu moet je binnen vijf dagen een programma samenstellen en naar de wensen van de gasten inrichten.”

Benadering

Het contact met de nabestaanden vergt een andere benadering, erkent Reno Hilgersom. ,,Vond ik in het begin wel eens lastig. Dan zijn die mensen verdrietig en moet ik met hen in gesprek. Uiteindelijk snappen zij ook dat het voor mij ook beladen is en gaat zo’n gesprek luchtig. Het moet gewoon geregeld worden. Ik speel in op hun gemoedstoestand.”

Geregeld komt het voor dat mensen gezien hun eerdere positieve ervaringen bij Het Wapen van Zoetermeerbelanden. ,,We hadden een dame die bij ons haar zeventigste verjaardag vierde en een halfjaar later overleed. De familie zei dat het feest haar zo goed was bevallen, dat ze daarom voor ons kozen. Ik merk dat mensen een verbintenis hebben met Het Wapen van Zoetermeer en daarom naar ons toekomen.”

Beschikbaarheid

Het Wapen van Zoetermeer heeft bijna altijd een zaal vrij voor een condoleance. ,,Dat is onze kracht. We beschikken over tien ruimtes en kunnen last-minute bijna altijd een ruimte voor een condoleance inrichten.

Arrangementen voor zowel kleine als grote groepen zijn mogelijk vanaf 7,50 euro per persoon: met koffie/thee en cake en een serviceduur van anderhalf uur. Het kan ook uitgebreider.

Bekijk hier het overzicht van de arrangementen voor een condoleance bij Het Wapen van Zoetermeer.

Speciale verzoeken

Het Wapen van Zoetermeer houdt ook rekening met speciale verzoeken. ,,Laatst was er een herdenking van een vrouw die haar hele leven beddenspreien had gemaakt. Die moesten hier tentoongesteld worden. En sommige mensen willen absoluut geen muziek en anderen weer wel.”

Hoe de dag zelf er doorgaans uitziet? ,,Je zou denken dat het somberder is, maar iedereen doet zijn werk en moet vrolijk zijn. Natuurlijk is de sfeer wel eens beladen, maar uiteindelijk doen wij waarvoor we zijn en bedienen we onze gasten met een glimlach. Dat is niet anders dan bij andere gelegenheden.”

Afspraak maken?

Langskomen bij Het Wapen van Zoetermeer is zonder afspraak zeven dagen per week mogelijk van 10:00 tot 15:00 uur. Een afspraak maken buiten deze tijden om kan eveneens. Telefoon: 079-7600055 of per e-mail; info@hwvz.nl.

Het Wapen van Zoetermeer is gevestigd in Zoetermeer, in de omgeving van grote steden als Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Gouda, Delft, maar ook nabij dorpen als Benthuizen, Hazerswoude-dorp, Berkel en Rodenrijs, Waddinxveen, Pijnacker, Leidschendam, Leidschenveen, Zoeterwoude, Hazerswoude Rijndijk en Boskoop.

Bron: Zoetermeers Dagblad


Vorige
Het Wapen van Zoetermeer: zeer kindvriendelijk