Het Wapen van Zoetermeer gaat samenwerking aan met Roep Hoveniers

Het Wapen van Zoetermeer is deze zomer een samenwerking aangegaan met Roep Hoveniers. Het bedrijf van Maurice Roep, opgericht eind 2014, zal zich tenminste tot en met oktober van dit jaar ontfermen over het groen- en tuinonderhoud van de Diner & Partyboerderij aan de Zegwaartseweg 31.

,,Dan moet je denken aan de parkeerplaats netjes houden, de heggen snoeien, onkruid verwijderen, de looppaden onderhouden,” zegt eigenaar Reno Hilgersom. ,,Het water geven doen wij zelf, gewoon ouderwets met de tuinslang. Verder geeft Roep Hoveniers advies. ‘Kunnen we niet wat leuks doen met dat perkje,’ dat soort dingen. En wat voor mij vooral belangrijk is, is dat zij het zelfstandig doen. Wij hebben er nu geen omkijken naar.”

Met het bedrijf Morelissen had Het Wapen van Zoetermeer al een hoveniersbedrijf als partner. Zij richten zich vooral op het maaiwerk op en rondom het complex.

,,Niet dat het onderhoud hiervoor niet goed was, maar wij deden ook veel zelf. Op vrijdag, zaterdag en zondag hebben we het vaak druk, maar doordeweeks is het rustiger. De vaste medewerkers hier kunnen dan ook dingen doen om het terrein netjes te houden. Alleen omdat het hier geleidelijk aan drukker wordt, merken we dat daar steeds minder tijd voor is. Dus daarom hebben we besloten er een extra hovenier bij te nemen. Puur voor het ontzorgen.”

Met Roep Hoveniers haalt Reno Hilgersom ervaring in huis. Eigenaar Maurice Roep deed ruim twaalf jaar ervaring op als hovenier voordat hij voor zichzelf begon. Hij weet van de hoed en de rand en zal met zijn team tenminste tot en met oktober werkzaam zijn voor Het Wapen van Zoetermeer. Daarna volgt een evaluatiemoment om te kijken wat beide partijen kunnen betekenen voor de winterperiode en eventueel de zomer van 2018.

Bron: Zoetermeers Dagblad

Verlenging met Floravontuur

Naast het nieuwe partnership met Roep Hoveniers verlengde Het Wapen van Zoetermeer recent de samenwerking met Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, waar Ruud Steggerda in mei dit jaar het stokje overnam van Margreet van Driel. Het betreft wederom een termijn voor drie jaar. Als onderdeel van de samenwerking mag Het Wapen van Zoetermeer onder meer de netwerkbijeenkomsten en evenementen bijwonen, als lid van de Floravontuur Businessclub. ,,Dat is goed voor onze contacten,” aldus Reno Hilgersom.


Vorige
Trouwplannen? Vandaag open dag bij Het Wapen van Zoetermeer.
Volgende
Het Wapen van Zoetermeer: het onmisbare keukenteam