Het Wapen van Zoetermeer: het onmisbare keukenteam

Het Wapen van Zoetermeer is geen vijfsterrenrestaurant dat dagelijks open is, maar met alle bruiloften, feesten en vergaderingen is het culinaire aanbod ook hier een zeer belangrijk onderdeel. Het keukenteam van de Diner & Partyboerderij nader belicht.

Stephen Giebel (34) is sinds februari 2015 in dienst als chef-kok en dat bevalt hem tot dusverre uitstekend. ,,Ik heb hier veel vrijheid en dat vind ik lekker. We zijn geen klassiek restaurant dat elke avond open is, dus ik kan mij in alle rust voorbereiden op feesten en partijen. Het leukste vind ik om mij met de inkoop bezig te houden en boodschappen te doen. Dan rijd ik bijvoorbeeld ’s ochtends in ons busje naar Scheveningen om verse vis te halen of ik ga naar een versmarkt om ingrediënten uit te zoeken,” zegt de Zoetermeerder.

Ook de afwisseling bevalt hem, want bij Het Wapen van Zoetermeer is de planning voor de chef-kok soms onvoorspelbaar. ,,Je moet hier als chef-kok ontzettend flexibel zijn. We hebben wel eens weken dat we alleen vrijdag en zaterdag open zijn, maar zijn vijf dagen in dienst. Wat doe je dan die andere dagen? Dan help ik ook op andere gebieden mee. Bijvoorbeeld met het netjes houden van de tuin, het schoonhouden van de  keuken en het helpen en onderhouden van de zalen en terrassen. Als chef-kok moet je hier wel alles aan willen pakken.”

Bron: Zoetermeers Dagblad

Ze zijn ontzettend belangrijk en in zekere zin het visitekaartje van ons bedrijf.

Sinds september 2016 krijgt Stephen Giebel ondersteuning van souschef Raymond Kloosterman. Op die manier is Het Wapen van Zoetermeer niet afhankelijk van één kok. Kloosterman is een stabiele factor in de keuken. Paniek komt niet in zijn vocabulaire voor. ,,Al moeten er 500 gerechten de keuken uit, je zult mij niet snel betrappen op een chagrijnige blik of stress. Hoe drukker, hoe meer ik in mijn element ben. Maar we doen het uiteindelijk allemaal samen hier.”

‘Visitekaartje van ons bedrijf’

Stephen en Raymond zijn ook leermeester; zo kunnen zij allebei de negentienjarige Jacek Jansen begeleiden, een leerling-kok (niveau vier). Is het keukenteam onmisbaar? ,,Eigenlijk wel,” zegt eigenaar Reno Hilgersom. ,,Ze zijn ontzettend belangrijk en in zekere zin het visitekaartje van ons bedrijf.”

Ondertussen geniet ook het eigen personeel van de gerechten die Stephen en Raymond maken. ,,Ik ben echt een toetjesmens. Ze zijn zo lief in de keuken, dat ze er voor mij soms eentje wegzetten,” bekent Daniëlle Oostenrijk, sinds kort werkzaam op de marketingafdeling bij Het Wapen van Zoetermeer.

,,Ze maken bijna alle nagerechten zelf. Alleen het ijs niet. Ik vind de brownie, cheesecake en panacotta hier erg lekker. Bij sommige restaurants die dagelijks open zijn, halen ze dat soort dingen uit de diepvries, maar bij ons hebben ze meer tijd om het zelf te maken. Dat verschil proef je.”


Vorige
Het Wapen van Zoetermeer gaat samenwerking aan met Roep Hoveniers
Volgende
Het Wapen van Zoetermeer: zeer kindvriendelijk