Het Wapen van Zoetermeer wint erfgoedprijs

De Drie Hooibargen tijdens een bruiloft.

Het Wapen van Zoetermeer, vroeger bekend als De Drie Hooibargen, is de winnaar geworden van de tweejaarlijkse erfgoedprijs van Zoetermeer. Eigenaar Reno Hilgersom nam de Jan van der Spekprijs 2017 in ontvangst voor de vernieuwing van het complex aan de Zegwaartseweg 31, en in het bijzonder de historische De Drie Hooibargen. ‘Hiermee is een monumentaal ensemble behouden en versterkt,’ aldus de jury.

Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) heeft aan het begin van deze eeuw de Jan van der Spekprijs in het leven geroepen. Deze prijs wordt om het jaar uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor het behoud van het cultureel-historische erfgoed in Zoetermeer en omgeving. De naam is ontleend aan ‘drs Jan’, één van de oprichters van het Historisch Genootschap en jaren erevoorzitter.

Bron: Zoetermeers Dagblad 

Prijsuitreiking

Dit jaar waren de leden gevraagd nominaties in te dienen en tijdens de Oldtimerdag in de Dorpsstraat kon ook het publiek haar voorkeuren kenbaar maken. Uiteindelijk werkte de Commissie Historisch Erfgoed de nominaties uit. Naast Het Wapen van Zoetermeer maakten kinderboerderij Het Buitenbeest (herstel hooischuur aan de Voorweg) en de Oude Kerk (renovatie toren) kans op de erfgoedprijs.

Eerdere winnaars:
2002: dhr. B. van den Heuvel, voor de restauratie van de boerderij aan Voorweg 125.
2004: dhr. R. Sluiter voor opknappen Dorpsstraat 109 en 111.
2007: familie Jamin/Delsing van 1e Stationsstraat 84 (gerestaureerde Huize Nabij).
2009: mw. B. Koopmans ivm inzet voor het Zoetermeerse erfgoed.
2013: familie Henneken (restauratie 4e Stationsstraat 481).
2015: eigenaren van het Thomashuis aan de Zegwaartseweg 66.


Vorige
RTL 4 maakt opnames bij Het Wapen van Zoetermeer
Volgende
Trouwplannen? Vandaag open dag bij Het Wapen van Zoetermeer.