Over ons

Welkom bij van Het Wapen van Zoetermeer!

Om te beginnen willen wij u graag ons concept uitleggen. Onze focus ligt op het verzorgen van diverse persoonlijke en zakelijke gelegenheden. Wij verzorgen gelegenheden voor gezelschappen vanaf 10 tot 800 personen. Wij stellen graag samen met u een programma op die voldoet aan uw wensen, verwachtingen en budget. Tevens kunt u een keuze maken uit één van onze 10 zalen waar uw gelegenheid zal plaats vinden, een privé ruimte. Samen met ons team staan wij voor warme gastvrijheid, een professionele werkhouding en kwaliteit.

Het Wapen van Zoetermeer biedt voor elke gelegenheid een unieke locatie. Of het nu gaat om een perfect verzorgde bruiloft, een verjaardag, een gezellige borrel of receptie, een uitgebreid buffet, een heerlijk diner, een prachtig jubileum, een feestavond of een zakelijke bijeenkomst.

U bent dagelijks van 10.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom om onze locatie te bezichtigen. Mocht dit voor u niet uitkomen, dan maken we graag een afspraak buiten deze tijden.

Het Wapen van Zoetermeer staat bij veel mensen synoniem voor de drie grote hooibargen op het binnenterrein. De Diner & Partyboerderij voerde ook jarenlang de naam ‘In de Drie Hooibargen’ en sommigen noemen het nog steeds zo. In 2012 is de bedrijfsnaam gewijzigd naar Het Wapen van Zoetermeer en in 2014 is het concept vernieuwd naar ons huidige concept.

Het Wapen van Zoetermeer bevindt zich in Zoetermeer, in de omgeving van grote steden als Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Gouda, Delft, maar ook nabij dorpen als Benthuizen, Hazerswoude-dorp, Berkel en Rodenrijs, Waddinxveen, Pijnacker, Leidschendam, Leidschenveen, Zoeterwoude, Hazerswoude Rijndijk en Boskoop.

Historie

Het Wapen van Zoetermeer staat bekend om haar Hooibargen. Oorspronkelijk stonden er vier Hooibargen op het erf, maar inmiddels zijn dit er nog maar drie. In 1769 liet Pieter Lugtigheid de boerderij bouwen, zijn initialen en het bouwjaar staan dan ook in het gevelsteen gebeiteld. Door de jaren heen zijn de Hooibargen en de boerderij altijd bewaard gebleven en behoordt het tot een van de gemeentelijke monumenten van Zoetermeer. Door de jaren heen is de status van de Hooibargen erg achteruit gegaan waardoor er in 2015 besloten is het af te breken. In samenwerking met architect Arjan Luiten zijn de Hooibargen weer opnieuw opgebouwd. Uiteindelijk zijn de vernieuwde drie Hooibargen op 3 juni 2016 opnieuw geopend door Burgermeester Charlie Aptroot.