Afscheid Helma

Het Wapen van Zoetermeer neemt deze maand afscheid van zijn geliefde gastvrouw Helma Groenewegen-Ense (links op de foto). Bijna veertig jaar werkte zij voor de diner- en partyboerderij aan de Zegwaartseweg 31, maar vorige week was haar laatste in officiële dienst. Op zondag 25 november is er een afscheidsfeest, waarna de 66-jarige Helma gaat genieten van haar welverdiende pensioen.

Vol bewondering zag eigenaar Reno Hilgersom de voorbije jaren hoe Groenewegen-Ense zich inzette voor het bedrijf. ,,Altijd op tijd, meedenken, keihard werken, zichzelf geen tijd gunnen om wat te eten of drinken, en alles ervoor over hebben om te zorgen dat de gasten tevreden zijn. Ze was altijd een voorbeeld voor de rest.”

Bruidssuites schoonmaken, werken in de bediening, ontbijt wegbrengen, gordijnen maken, stoelen bekleden, verven, gastvrouw; er is weinig dat Groenewegen-Ense de voorbije decennia niet deed. Met haar vier jaar jongere zus Marian van de Sande-Ense, die wel bij Het Wapen van Zoetermeer blijft werken, nooit ver weg. Allebei zijn ze (lees hier een interview met de zussen) zeer geliefd bij collega’s en de gasten.

'Fantastische en betrokken werkneemster'

,,Een leuke vrouw en fantastische en betrokken werkneemster,” aldus Hilgersom. Valt er nu een gat nu er zoveel routine vertrekt? ,,In augustus is er met Arnet een nieuwe gastvrouw bij gekomen. Zij kon de afgelopen maanden met Helma optrekken en ingewerkt worden. Er valt hierdoor niet direct een gat, maar Helma is een vrouw met ontzettend veel ervaring. Dat gaan we zeker enorm missen.”


Vorige
Afscheidsreceptie Helma
Volgende
Maak kennis met onze chef-kok Stephen Giebel